Följetongen om TV4:s försök att svartmåla Sverigedemokraterna inför EU-valet fortsätter. Efter att det på fredagen framkommit uppgifter om att kanalen förmodligen inte primärt var ute efter en så kallad trollfabrik utan vad som helst man kunde använda för att smutskasta partiet med, uppdagas nu vad som tycks vara nya lögner och efterhandskonstruktioner av kanalens reportrar.

TV4:s starkt kritiserade reportage har genererat nästan 30 anmälningar till Granskningsnämnden och något så pass unikt som att Myndigheten för psykologiskt försvar känt sig nödgade att ingripa med en egen anmälan då man anser att programmet vilseleder allmänheten.

Även Sverigedemokraterna har aviserat att man kommer göra anmälningar.

LÄS ÄVEN: Myndigheten för psykologiskt försvar anmäler TV4 för SD-drev

Sedermera avslöjade Sverigedemokraternas EU-parlamentsledamot Charlie Weimers att TV4:s reporter sökt jobb även på hans kontor i Bryssel – långt ifrån partiets kommunikationsavdelning i Stockholm.

Av detta uppstår misstanken att man inte var ute efter någon ”trollfabrik” – som man ändå inte hittade – utan vad som helst som kunde användas för att smutskasta partiet lagom inför stundande EU-val och att det som sedan sändes var det bästa man kunde åstadkomma i brist på något substantiellt.

LÄS ÄVEN: Charlie Weimers (SD): ”TV4 har försökt infiltrera mitt kontor”

Sedan TV4 sjösatte SD-drevet, som förbryllat och väckt kritik, har kanalens reporter Emil Hellerud gång på gång gjort sitt bästa för att försvara programmen och dess innehåll då de inte gav önskad effekt – så även efter Weimers uppgifter, men tycks då ha sagt lite för mycket.

Hellerud hävdar att det hela var för att ”skapa en trovärdig backstory” från TV4:s sida att även söka jobb hos SD i Bryssel och Huddinge, men i det sistnämnda fallet avslöjas kanalen av Felix Byström som sköter anställningarna hos SD Huddinge och där har man aldrig haft att göra med någon arbetssökande som Hellerud påstår:

LÄS ÄVEN: Socialdemokraterna har satsat över fem miljoner på trollfabriker